Üzleti tippek

Növekedés a Canonnál

A Canon Europe Ltd., a Canon Inc. leányvállalata, a képalkotási technológiák egyik piacvezető vállalata ma bejelentette, hogy az első félévi, értékesítésből származó konszolidált nettó árbevétele 13,103 milliárd euró volt, amely 6,5 százalékos növekedést jelent a 2004-es pénzügyi év első félévéhez képest.

A Canon első félévi nettó nyeresége 1,308 millió euró volt, amely jelentős, 9,0 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Az üzemi nyereség szintén növekedett, 2004. első negyedévéhez képest 6,6 százalékkal javult.

A Canon Inc. jelentése szerint a második negyedéves jövedelem 6,810 millió euró volt, amely a 2004-es év második negyedévéhez képest 7,3 százalékos növekedést jelent, a nettó bevétel pedig elérte a 614 millió eurót.

A növekedés egyik oka a színes fénymásolók és színes lézernyomtatók forgalmának erőteljes növekedése volt, ami annak köszönhető, hogy a színes irodai eszközök iránt megnőtt a kereslet. A digitális fényképezőgépek értékesítésének növekedése továbbra is jelentős, ezen belül a digitális tükörreflexes szegmens ért el legutóbb kiemelkedő eredményeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik