Üzleti tippek

Újabb eljárás MÁV-tender ügyben

Jogorvoslatokból eddig sem szenvedett hiányt a MÁV elővárosi motorvonatok beszerzésére kiírt tendere, most újabbal bővült ezek sora. A Népszabadság információi szerint a Közbeszerzések Tanácsának több tagja kezdeményezésére újabb eljárás indult.

Július huszadikán a Közbeszerzések Tanácsának több tagja hivatalból jogorvoslati eljárást kezdeményezett a motorvonattender eredménye ellen. Beadványukban azt állítják, hogy július 11-én olyan tájékoztatást kaptak, amely alapján felmerül, hogy a Bombardier ajánlata a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) által korábban nem vizsgált okból feltehetően érvénytelen. (Ilyen okként említik azt, hogy a Bombardier nem az előírt számítási modellnek megfelelően adta meg a számait.) Ezen túl azt is indítványozzák, hogy a döntőbizottság vizsgálja meg azt is, hogy a MÁV a tárgyalások során jogszerűen járt-e el. A tanács tagjai konkrét, új, eddig nem vizsgált momentumot nem említettek. Így jószerével arra hívják fel a döntőbizottságot, hogy vizsgálja meg az ügyet alaposabban, hiszen a legutóbbi határozatban a KDB a Bombardier-ajánlatot és a MÁV eljárásának jogszerűségét egyaránt megítélte.

Az eljárást kezdeményező beadványt a Közbeszerzések Tanácsának (KT) három olyan tagja írta alá, akik a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) delegáltjai a szervezetben. Közülük Kreszán Albert a KT-nek és az MGYOSZ-nak egyaránt alelnöke. A gyáriparos-szervezetben ezt a posztot tölti be Székely Péter is, aki vezére annak a Transelektro-csoportnak, amely cége a svájci Stadler oldalán versenyez a motorvonat-megrendelésért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik