Üzleti tippek

Két projekttársaságot árul az állam

Az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV) tulajdonában lévő Agrárgazdasági Vagyonkezelő Kft. két projekttársaság értékesítését hirdette meg összesen 2,34 milliárd forint kikiáltási áron.

A szerdán közzétett árverési felhívás szerint a Bábolna Gyógyfürdő Ingatlanfejlesztő Kft. 1,19 milliárd forint névértékű, 99,9 százalék szavazati jogot biztosító üzletrészét 1,18 milliárd forint induló áron bocsátják árverésre. A Bábolna Eurotransit Autópálya Csomópont Kft. 99,9 százalékot kitevő, 1,34 milliárd forint névértékű üzletrészének kikiáltási ára pedig 1,23 milliárd forint.

Egyik cégnek sincs már köze a Bábolna Rt.-hez, sem a végelszámolás alatt lévőhöz, sem a működő Bábolna Élelmiszeripari Rt.-hez.
Az árverésre bocsátott két cég projekttársaság – tájékoztatta az MTI-t Kalmár György az Agrárgazdasági vagyonkezelő ügyvezető igazgatója. A Bábolna Gyógyfürdő Ingatlanfejlesztő Kft. a Bábolnán lévő forrás vizére dolgozott ki gyógyfürdő projektet, amely elsősorban a gerincbántalmak kezelését szolgálhatja.

A Bábolna Eurotransit Autópálya Csomópont Kft. pedig már előkészített terepet egy olyan közlekedési csomópont létesítéséhez, amely csatlakozhatna az M1-es autópályához. a terv ipari park létesítését is tartalmazza.

Az Agrárgazdasági Vagyonkezelő Kft., amely korábban MFB Proxy Kft. néven az MFB tulajdona volt 2003-ban került az ÁPV Rt.-hez. A társaság saját tőkéje mintegy 14 milliárd forint és tulajdonában alapvetően agrárkötődésű társaságok vannak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik