Üzleti tippek

Bírálják a vállalkozók az évközi járulékemelést

Meglepettek és dühösek a vállalkozások az évközi járulékemelés miatt. A szakemberek leginkább azért kifogásolják az új szabályt, mert az ellenkezőjét, adócsökkentést ígért június végén a kormányzat a vállalkozói szférának. A bírálatokat az érdekképviseletek vezetői tolmácsolták a Világgazdaságnak.

Meglepődtek a gazdasági érdekképviseletek képviselői, hogy szeptember elsejétől az adóköteles természetbeni juttatások járulékterhe 17 százalékkal növekszik.

Ezáltal többet kell fizetni a vállalkozásoknak – többek között – az adóköteles reprezentáció és üzleti ajándék, a cafeteria-rendszerben nyújtott adóköteles juttatások, az autópálya-matrica, a dolgozóknak biztosított vendéglátás révén juttatott bevétel után is.

Bírálta a szígorítást Antalffy Gábor, a Kisosz ügyvezető elnöke, Parragh László, az MKIK elnöke, valamint Daróczy Lajos, a Joint Venture Szövetség elnökségi tagja is. A július elején kihirdetett egyes pénzügyi tárgyú törvények utolsó paragrafusába bújtatott szigorítást eddig még nem ismerték a szakemberek, akik leginkább azért kifogásolják az új szabályt, mert az ellenkezőjét, adócsökkentést ígért június végén a kormányzat a vállalkozói szférának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik