Üzleti tippek

Az Avaya harmadik negyedéves nyeresége 76 millió dollár

Az Avaya Inc. 2005. év harmadik negyedévében 52 millió dollárról 76 millió dollárra növelte üzemi nyereségét az előző időszakhoz képest, az üzemi cash flow pedig 126 millió dollár volt. Mindezen fölül a cég jelentős részt törlesztett fennálló teljes hitelállományából is.

Az Avaya Inc., az üzleti kommunikációs alkalmazások, rendszerek és szolgáltatások vezető globális szállítója közölte, hogy a 2005. év harmadik negyedéves folytatódó tevékenységből származó nyeresége 194 millió dollár volt. Az eredmény elérésében szerepet játszott bizonyos adóügyek rendezésével és más adókorrekciókkal kapcsolatos tételek kedvező nettó hatása is, összesen 123 millió dollár értékben. E tételek nélkül az egy higított részvényre számított nyereség (earnings per diluted share) 14 cent lenne.

A tavalyi év azonos negyedévében a társaság folytatott tevékenységből származott nyeresége 58 millió dollár volt, ami egy higított részvényre számítva 12 centet jelentett, de az akkori számok egy elsőrendű, biztosítékkal fedezett váltó megszüntetésének a hatását is tükrözték, amit 21 millió dolláros veszteségként könyveltek el.

Az Avaya bevétele a 2004. év harmadik negyedéves 1,222 milliárd dollárhoz képest 2005 harmadik pénzügyi negyedévében 21,7 százalékkal, 1,236 milliárd dollárra emelkedett, amelybe beleszámítandó az akvizíciók hatása is.

A társaság üzemi nyeresége az előző negyedévi eredményhez képest 52 millió USA dollárról 76 millió dollárra nőtt, és a cég a harmadik negyedévben 126 millió dollár üzemi cash flow-t termelt. Az Avaya emellett jelentős részt törlesztett a fennálló teljes hitelállományából a harmadik negyedévben. Az előző negyedév teljesítményéhez viszonyítva a termékeladások négy százalékkal nőttek, a szolgáltatásból származó bevételek lényegében változatlanul maradtak, míg a bérleti viszonyból és a közvetített szolgáltatásokból származó bevételek hozzávetőleg 8 millió dollárral csökkentek.

Az Egyesült Államokban az eladások az előző adózási időszakhoz képest négy százalékkal bővültek, ezen belül az IP vonali szállítások terén a cég 30 százalékos növekedést ért el. Bár az előző adózási időszakhoz viszonyítva a nemzetközi tevékenységből származó árbevételek 3 százalékkal csökkentek, állandó valutaárfolyamon számolva azonban ez lényegében változatlan teljesítményt jelentett.

Az Avaya a harmadik negyedév során 5,6 millió saját törzsrészvényt részvényenkénti 8,38 dolláros átlagáron, összesen 47 millió dollárért visszavásárolt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik