Üzleti tippek

Kartellgyanú a pénzváltóknál

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) helyszíni vizsgálattal kiegészített versenyfelügyeleti eljárást indított több pénzváltó társasággal szemben, mivel feltételezhető, hogy az érintett vállalkozások folyamatosan egyeztetik a valutavásárlási és -eladási árfolyamokat.

A vizsgálat alá vont társaságok között az Exclusive-csoport hat tagja is megtalálható. Ezzel kapcsolatban Madarász Gyula, az Exclusive Change Kereskedelmi Kft. vezetője arról beszélt: még a saját cég hálózatához tartozó közel ötven váltóhelyen is eltérőek az árfolyamok, míg a csoport 160 egységet számláló hálózatában közel 100-féle különböző árfolyam fut, így állnak elébe a vizsgálatnak.

Az Exclusive-csoporton kívül a GVH vizsgálata az And now Kft., a Corner-Trade Kft., a Northline Kft. és a Good Change Kft. ellen folyik, ami felerősíti azt a gyanút, hogy a GVH-vizsgálatnak köze van a működését a közelmúltban megkezdő Magyarországi Pénzváltók Országos Egyesületéhez (MPOE), amely megalakulásakor a piac tisztaságáért szállt síkra és közös etikai szabályok létrehozását tervezte. Az érintett cégek mellett az MPOE tagja még az IBUSZ Kft., a CS-Profit, illetve a Szalai-Doda Kft.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik