Üzleti tippek

Eladja Match boltjait a Meinl ingatlankezelő

Megveszi a Meinl European Land Limited (MEL)osztrák ingatlankezelő társaság 28 magyarországi üzlethelyiségét jelenlegi bérlője, a Louis Delhaize kiskereskedelmi csoport. Az ingatlanok 17 millió euróért cserélnek gazdát - írja a Világgazdaság a Wirtschaftsblattra hivatkozva.

Megválik 28 magyarországi üzlethelyiségétől a MEL osztrák ingatlankezelő társaság – értesült a Wirtschaftsblatt. Az osztrák üzleti lap információi szerint a vevő a helyiségek bérlője, azaz a francia–belga Louis Delhaize kiskereskedelmi csoport. A Julius Meinl-féle „örökségből” származó ingatlanok 17 millió euró, azaz 4,2 milliárd forintért cseréltek tulajdonost. A MEL 1997-től kezelte a Julius Meinlhez tartozó Csemege kiskereskedelmi lánc üzleteinek ingatlanjait, melyeket a lánc 1999-es kivonulását követően is megtartott.

A Csemege 1999-ben került a Cora- és a Profi-lánc mellé a Delhaize csoporthoz, miután az bekebelezte a belga Ransart SA-t, amely megvásárolta a Csemegét a Julius Meinl Internationaltól. Magyarországon is meghonosították a Franciaországban, Belgiumban, Luxemburgban elterjedt szupermarket-hálózatát, a Matchot, így a magyar leányvállalat neve Csemege-Match Kereskedelmi Rt.-re változott. A társaság az elmúlt év elején megszüntette a Smatch (Small Match) üzletnevet, így a hálózat mintegy 130 boltja egységesen Match név alatt működik. Az üzleteket a Cora, a Csemege-Match Rt. és a Profi Rt. közös beszerzési társasága, a Provera látja el áruval.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik