Üzleti tippek

A turizmusbevétel negyede osztrák

A Központi Statisztikai Hivatal legújabb turizmusstatisztikája első ízben ismerteti- egyelőre az év első három hónapjára vonatkozóan- a Magyarországra érkező külföldi látogatók kiadásait, költéseit.

Erdei János, a Magyar Turizmus Rt. Németország-Ausztria-Svájc régiójának vezetője hívta fel a Turizmus.com szerkesztőségének figyelmét a roppant érdekes adatsorra. Ezek szerint 2005 első negyedévében minden negyedik, külföldi látogatótól származó bevételt osztrákok adták ki Magyarországon, összesen 52,8 milliárd forintot, a Németországból érkező látogatók költése csak a második 18,33 százalékkal, 37,92 milliárd forinttal. Messze mögöttük a harmadik helyen, 17,83 milliárd forint költéssel a Romániából, 12 milliárd forinttal a negyediken a Szlovákiából, 10,14 milliárd forinttal az ötödiken az Egyesült Királyságból érkezők állnak. Hatodikak a sorban 8,78 milliárd forinttal az USA-ból érkező turisták, a hetedik helyen pedig az olaszok vannak 8,6 milliárd forinttal.

Erdei János szerint, aki 1997 óta felügyeli az osztrák piacot, minden vendéglős számára az a legfontosabb, mennyi az esti “lózung”, azaz mi marad a kasszában, s ilyen szempontból tartja elgondolkodtatónak a költési statisztikát. Számítása szerint év végéig a Németországból érkező látogatók költése lesz a legmagasabb, ami az Ausztriából érkező látogatók költésével együtt eléri a teljes külföldi látogatóktól származó bevételeink felét.

Ajánlott videó

A férfiasság válsága régi mantra, már az ókoriak is a férfivirtus hanyatlásáról beszéltek. Tevesz László történész a természeti népek beavatási rítusaitól a Pál utcai grundon át a punkig és a Harcosok klubjáig húz ívet, hogy aztán maga is csak hiányt találjon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.