Üzleti tippek

Megvan a vevő az Antenna Hungáriára

Az Antenna Hungária kérésére felfüggesztették a cég papírjaival való tőzsdei kereskedést a csütörtöki napra. Vélhetően megvan a vevő, akinek kiléte az ÁPV Rt. csütörtöki igazgatósági ülése után lesz nyilvános. Korábbi hírek szerint az állam mintegy 44 milliárdos bevétellel számol.

A jelenlegi piaci várakozások szerint a legtöbbet a Macquarie Hírközlési Konzorcium kínálja. A várakozások szerint részvényenként a vételár kicsivel 5,000 forint felett lehet – tette hozzá a portfólio.hu

Az Antenna tegnap tájékoztatta a BÉT-et, hogy az ÁPV Rt. 2005. július 21-én igazgatósági ülést tart, melyen döntenek a Kibocsátó privatizációs pályázatának eredményéről. A döntés bejelentésére sajtótájékoztató keretében kerül sor. Az Antenna kérte, hogy a tőzsde függessze fel a részvények kereskedését addig, míg a megítélése szerint az árfolyamot jelentősen befolyásoló információ széles körben nyilvánosságra nem kerül.


Az Antenna Hungária Rt. 75 százalék plusz egy szavazatot megtestesítő részvénycsomagjának értékesítésére kiírt pályázat második fordulójában a Macquarie Hírközlési Konzorcium, az Österreichischer Rundfunk (ORF) konzorciuma és a Swisscom Broadcast AG adott be végső ajánlatot.


Az ÁPV Rt. 8,754 milliárd forint névértékű, az AH összes részvényének 73,71 százalékát kitevő részvényt ad el, és megbízás alapján értékesíti az Arago csoporthoz tartozó Forrás Rt. tulajdonában lévő 152,84 millió forint névértékű, 1,29 százalékot kitevő részvénycsomagot is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik