Üzleti tippek

Induló vállalkozásokon segít a Desire

Az európai uniós Leonardo oktatási program keretében meghirdetett, kkv-k indulását segítő Desire módszerrel kapcsolatos eredményeket, aktuális kérdéseket június végén Budapesten tárgyalták meg a részt vevő országok szakemberei.

Az európai uniós országok közül – a Desire pályázat nyerteseiként – három ország vehet részt a kis- és középvállalkozások elindítását segítő módszertani eszközök, képzések, tanácsadói hálózatok rendszerének kidolgozásában.

Németországban, Franciaországban és Magyarországon is úgynevezett kompetenciaközpontokban vitatják meg a szakemberek, hogy melyik lehet a legeredményesebb módszer ahhoz, hogy az új vállalkozást indítók minél kevesebb buktatóval kezdjék működésüket.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara elmondása szerint a nehézséget az adja, hogy olyan változatot kell kidolgozni, amelyet lényegében valamennyi európai uniós államban jórészt azonos módon lehet alkalmazni. A Desire program keretében jövő év őszére kell működőképes képzési rendszert összeállítani. A program 40, 60 és 120 órás tanfolyamokból áll majd, melyen főleg jogi, gazdasági és pénzügyi ismeretekre tehetnek szert a résztvevők.

A képzési programba olyan gyakorlati ismereteket, ösztönzőket is be kell építeni, amelyeke növelik az induló vállalkozók önbizalmát, hiszen szinte mindenkire jellemző a bizonytalanság, hogy tartósan meg tud-e felelni a piaci kihívásoknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik