Üzleti tippek

Mobil-üzlet: a T-Mobile hitelkártyát ad ki

admin
admin

2005. 07. 20. 12:47

A T-Mobile mai sajtótájékoztatóján bemutatták azt a mobiltelefonnal együttműködő hitelkártyát, amelyet augusztus elejétől bármelyik T-Mobile üzletben igényelhetnek a felhasználók.

A T-Mobile mai sajtótájékoztatóján bemutatták azt a mobiltelefonnal együttműködő hitelkártyát, amelyet augusztus elejétől bármelyik T-Mobile üzletben igényelhetnek a felhasználók. A Budapest Bank, mint a GE Money Bank hazai leányvállalata és a legnagyobb hazai mobil szolgáltató közösen dolgozták ki azt a rendszert amellyel ezután – ígéretük szerint – akár húsz perc alatt hitelkártyához juthatnak a T-Mobile ügyfelei.

A T-Mobile hitelkártya a klasszikus lehetőségeken felül összekapcsolja a kártya hitelkeretét a mobiltelefonnal, így az ügyfelek telefonjuk segítségével vásárolhatnak hitelkeretük terhére. A T-Mobile Magyarország vezérigazgatója szerint az most bevezetésre kerülő hitelkártya egy olyan új generációs fizetőeszköz, amely egyesíti a klasszikus kártyás vásárlás és a mobil fizetés előnyeit.

A hitelkártya elérhető lesz mind a szerződéses, mind a Domino csomaggal rendelkező ügyfelek részére. Az ügyfeleknek mindössze a hitelbírálat procedúráján kell keresztül esni, amelyet a T-Mobile a közreműködő bankkal közösen végez a boltokba kihelyezett rendszer segítségével. Jóváhagyott kártyaigénylés esetén a különleges SIM kártyát azonnal, a helyszínen biztosítják az ügyfél számára. A T-Mobile Hitelkártyával a hitelbírálattól függően akár 500 ezer forintos hitelkeret is elérhető lesz és a felhasznált összeg akár 45 napig kamatmentes.

A mobil vásárlásokat egy úgy nevezett m–com egyenleg teszi lehetővé, amely a mobiltelefon a díjmentesen járó dinamikus SIM kártyáján tárolja a hitel adatokat. A T-Mobile Mobil Vásárlás (m-com) szolgáltatással így többek között mozijegyet, parkolójegyet, lottószelvényt, vásárolhatnak, virágot küldhetnek vagy biztosítást köthetnek. Továbbá a hitelkeret terhére – a T-Mobile ügyfelei bármikor feltölthetik saját vagy bármely más ügyfél Domino egyenlegét is.

A T-Mobile Hitelkártya egy Mastercard Electronic típusú kártya, amellyel Magyarországon mintegy 20.000 helyen lehet fizetni, illetve készpénzt felvenni. Jóváhagyott kártyaigénylés esetén a különleges SIM kártyát azonnal, a helyszínen biztosítják az ügyfél számára. A T-Mobile Hitelkártyával a hitelbírálattól függően akár 500 ezer forintos hitelkeret is elérhető lesz és a felhasznált összeg akár 45 napig kamatmentes. Érdemes azonban – mint általában – a kamat és díjtáblázatot gondosan elolvasni, mert a kártyahitel mellett kínált THM mintegy 40.4%.

Sugár András a T-Mobile Magyarország vezérigazgatója nagy várakozással tekint a most bemutatott kártyára, s az eddigi éves 4.5 milliós tranzakció szám megsokszorozódására számít az mobil vásárlás lehetőségének megnövekedése miatt.
A FigyelőNet kérdésére azt is elmondta, hogy az elmúlt év tranzakcióinak mintegy 14 százaléka volt m-com vásárlás jellegű, míg a fennmaradó 86 százalék hagyományos mobil „termékek”-ből (csengőhang, játék, háttérkép, logo) adódik össze.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2014. március 27.
Vancsura István, a NAV megszüntetett Kiemelt Ügyek Igazgatósága RAPID ellenőrzési főosztályának volt vezetője (j) és Horváth András, volt adóhivatali dolgozó a Levegő Munkacsoport Áfabotrány: kitálal egy volt NAV-vezető címmel tartott sajtótájékoztatóján Budapesten a MagNet Házban 2014. március 27-én.
MTI Fotó: Soós Lajos

Az ember, aki legyűrte a NAV-ot és a NER-t

Migrants make their way through the countryside after they crossed the Hungarian-Croatian border near the village of Zakany in Hungary to continue their trip to north on October 16, 2015. Hungary said it will shut its border with Croatia at midnight, closing a major entry point for migrants bound for northern Europe, weeks after a similar move on its Serbian frontier triggered clashes with refugees.    AFP PHOTO / HANNA SONIA / AFP PHOTO / HANNA SONIA
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.