Üzleti tippek

Budapestre hozta a könyvelését a Nokia

A Nokia Budapestre hozta egyik regionális könyvelési egységet. A világcégek titokban terjeszkednek. Ingatlanjaikat, irodáikat inkognitóban keresik – értesült a Népszabadság.

A Nokiánál harminc felsőfokú végzettségű könyvelő kapott állást, akik a finn gyártó régióbeli érdekeltségeinek nyújtanak számviteli szolgáltatásokat.

A legnagyobb könyvelési központot az ExxonMobil telepítette Magyarországra, amely világcég 44 millió euróból épített szolgáltató központot Budapesten. A központ ügyfeleinek 95 százaléka külföldi, akiket 2004 végén már háromszáz szakember szolgált ki.

A Népszabadság információi szerint a regionális szolgáltató központjukat, könyvelésüket, kutató-fejlesztő és szerelőrészlegüket Kelet-Európába telepítő multik sok ezer négyzetméterre szóló bérleti szerződéséért többnyire Prága, Pozsony, Budapest és Varsó ingatlanfejlesztői versengenek. A világcégek feltérképező akcióit azonban óriási titoktartás övezi: általában még a megfelelő ingatlanok felkutatásával megbízott tanácsadó cégek munkatársai sem tudhatják pontosan, melyik cégről van szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik