Üzleti tippek

Tulajdonost váltott a Mohai Ágnes ásványvíz

Országos lefedettségre törekszik a Mohai Ágnes ásványvíz új tulajdonosa az Universal Foods Kft. - mondta a tulajdonosváltást bejelentő sajtótájékoztatón Temesvári Kornél, az Universal Foods Kft. ügyvezető igazgatója.

A termelőüzem eladását a volt tulajdonos, Karsai Béla, a Karsai Holding Rt. elnök-vezérizgatója profiltisztítással indokolta, ugyanis az általa irányított cégcsoport tevékenységébe hosszú távon nem illeszthető be az ásványvíz előállítása és forgalmazása – mondta az elnök-vezérigazgató.

Karsai újságírói kérdésre válaszolva elmondta: cégcsoportja 2000-ben vásárolta meg az üzemet, négy és fél év alatt mintegy 260 millió forintot invesztált az ásványvíz-termelésbe. Az eladási árról azonban üzleti titokra hivatkozva nem beszélt.

Temesvári Kornél, a Fejér megyei üzemet megvásárló vállalkozás első embere kiemelte: azért döntött a vétel mellett, mert a magyar ásványvíz-piactól még jó ideig növekedést vár. Rövid távú célja, hogy a Mohai Ágnes ásványvízgyártó üzem veszteségét megszüntesse. A múlt évben az árbevétel 113 millió forint volt, ami mintegy 20 millió forinttal volt kevesebb az egy évvel korábbinál. Temesvári úgy fogalmazott, hogy az idén “pozitív nulla eredményt szeretne elérni”.

Az ügyvezető igazgató a Mohai Ágnes ásványvíz országos ismertségét elsősorban a márka ismertségének a növelésével kívánja elérni. Jelenleg ugyanis csak Fejér megyében és a fővárosban lehet megvásárolni a terméket.
Céljuk: a jelenlegi 1 százalék alatti piaci részesedésüket
5-10 százalékra növelni – tette hozzá Temesvári.

Fórián Zoltán, az Agráreurópa Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a magyar piacon mintegy 640 millió liter ásványvizet értékesítenek. Az árbevétel nagysága éves szinten 30 milliárd forint körül mozog. A piacon jelenleg közel 40 szereplő kínálja áruját. Magyarországon a jelenlegi mintegy 60 liternyi éves egy főre jutó fogyasztás 2010-re a prognózis szerint 85 literre nőhet.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik