Üzleti tippek

Nőtt a Novartis profitja

A Novartis 1,65 milliárd dollár nettó profitra tett szert, az elemzői várakozások 1,59 milliárdot mutattak, a növekedés mögött a cég vérnyomás- és leukémia-gyógyszerei eladásának vártnál nagyobb gyarapodása áll.

Az összes eladás 7,8 milliárd dollárt tett ki a negyedévben, ami svájci frankban számolva 9 százalékos növekedés és némiképp meghaladja a 7,62 milliárd dolláros elemzői konszenzust.

A 2005 első félév 11 százalékos növekedése az összes üzletágra igaz dinamikus teljesítménynek köszönhető. Az onkológiai és a kardiovaszkuláris üzleti területek erős növekedése tartotta fent a Pharma üzletág árbevételének két számjegyű növekedését. A Pharma üzletág dollárban kifejezve 12 százalékkal bővült.

A működési eredmény 11 százalékkal nőtt, egyrészt a Pharma üzletág tekintélyes teljesítményének, másrészt a Sandoz üzletágban a termelékenység fokozása érdekében megkezdett átszervezésnek köszönhetően. A nettó eredmény 12 százalékos emelkedésével, 3,1 milliárd dollárt ért el. A Sandoz üzletág júniusban felvásárolta a Hexal-t. Az EON Labs felvásárlása 2005 harmadik negyedévében várható.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik