Üzleti tippek

Mégis Kondor feladata az ügyvezető kinevezése?

admin
admin

2005. 07. 19. 11:22

A közszolgálati médium elnöke, és nem az azt felügyelő közalapítvány kuratóriuma, vagy annak elnöksége hivatott ügyvezetőt kinevezni az a régi intézményvezető leköszönése és az új megválasztása közötti időszakra Mészáros László véleménye szerint.

A Magyar Rádió Közalapítvány Ellenőrző testületének elnöke közleményében leszögezi, hogy a tulajdonosi jogokat ellátó kuratóriumnak, legfőképp annak elnökségének, “az üggyel kapcsolatosan semmi joga, tennivalója nincsen az új elnök megválasztásán kívül.”

Ha mandátuma lejártáig nem választják meg utódát, a “még hivatalában lévő elnök joga, felelőssége, mi több, kötelessége egyik alelnökét az új elnök megválasztásának, illetve munkába állásának idejéig megbízni hatáskörének és feladatainak kibővítésével az Rt. képviselete folyamatos ellátásának biztosítása érdekében”.

A rádió kuratóriuma által megbízott Gőblyös István az MTI-nek nyilatkozva azt mondta: “amennyiben személyemmel kapcsolatos bármilyen konszenzus kialakul, nem fogok meghátrálni az ügyvezetés feladataitól, ám bármilyen jogilag vitatható helyzet a Magyar Rádió Rt.-nek káros, számomra pedig vállalhatatlan helyzetet eredményez”.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Megint lezárták a körutat

A Margit híd felé mennek a tüntetők.

Élő videó: Megint lezárták a körutat