Üzleti tippek

Milliárdos fejlesztés a Zenonnál

Többmilliárdos fejlesztést indít Oroszlányban a Zenon Europe Kft. termelőkapacitása bővítése érdekében az év második felében – írja a Világgazdaság. A vállalat három-öt éves távlatban tízmilliárd forintot szán a fejlesztésekre.

A membrántechnológián alapuló víztisztító rendszerek gyártásával, tervezésével és kivitelezésével foglalkozó Zenon Europe Kft. 2004 tavaszán indított egy két és fél éves beruházási programot, amelynek első ütemére 1,5 milliárd forintot költöttek. Ebből a legnagyobb tételt egy hatezer négyzetméteres csarnokbővítés tette ki, s most ennek egy részén alakítanak ki egy új gyártórészleget. Dessewffy Péter, a vállalat műszaki igazgatója elmondta: a termelésbővítéssel párhuzamosan növelik azoknak rendszereknek a kapacitását is, amelyek nélkülözhetetlenek a megemelt termelés támogatásához. Emellett a cég egy az elkészült szűrőberendezések teszteléséhez szükséges szerelő- és tesztüzemet is kialakít, amelyhez néhány hónapja vásároltak meg egy kisebb üzemcsarnokot.

Az ősszel induló beruházások értéke együttesen milliárdos nagyságrendű lesz. Benedek András, a kanadai anyavállalat, a Zenon Environmental Inc. alapítója egy múlt heti sajtótájékoztató után arról számolt, hogy a Zenon Europe Kft.-nél tervezett fejlesztések értéke három-öt éves távlatban elérheti a tízmilliárd forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik