Üzleti tippek

EP: banki könnyítések a kis- és közepes vállalatoknak

A kis és közepes vállalatok üdvözölték az Európai Parlament egyik legutóbbi döntését, amellyel sokkal kedvezőbbé tette számukra az új hitelminősítési szabályokat.

Őszinte elismerés illeti a parlamentet amiatt, hogy egy ilyen bonyolult ügyben megoldást talált és ezzel a kis és közepes vállalatok számára mérsékelte a kockázatkezelés negatív hatásait – értékelte Gerhard Huemer, az európai kis- és közepes vállalatok szervezete (UEAPME) igazgatója.

A bizottság egész sor módosító javaslatot hagyott jóvá. Eszerint például javítják az adókivetés folyamatának átláthatóságát, továbbá kényszerítik majd a bankokat, hogy részletesen ismertessék az érintettekkel a hitelminősítések eredményét. Javulnak a magán- és kereskedelmi tulajdonok fedezetként való használatának feltételei, ugyanakkor egyszerűsödik a kiskereskedelmi hiteleljárás.

Az UEAPME üdvözölte a banki csoportokon belüli bankközi kölcsönökkel kapcsolatos döntést is, amely ésszerűen kezeli a hitelfeltételek kérdését.
Gazdasági növekedésük során az európai kis- és közepes vállalatok számára a legnagyobb akadályt mindmáig a pénzügyi forrásokhoz való hozzáférés nehézkessége jelenti.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik