Üzleti tippek

Felszámolják a Medicort

A nagy múltú milliárdos árbevételű cég néhány nagy szerződésre támaszkodhatott, amelyek közül egy-kettő elmaradása vezetett a bukáshoz – értesült a Népszabadság.

Felszámolási eljárás indult a több mint 40 éves hagyományokat magáénak tudó Medicor orvosiműszer-gyártó jogutódja, a Medicor Kereskedelmi Rt. ellen. A nagy múltú gyár a rendszerváltásig mintegy 12 ezer embernek adott munkát. Ezt követően a létszám jelentősen csökkent.

Az elmúlt években a társaság évente milliárdos árbevételt tudott elérni, amely mögött azonban csupán néhány nagy szerződés állt, így egy-kettő kiesése képes volt bedönteni a céget – mondta a Népszabadságnak Gábor Péter, a Medicor elnök-vezérigazgatója, aki úgy véli, hitelezőjük, a Magyar Külkereskedelmi Bank is hozzájárult a bukáshoz, mert beszüntette finanszírozásukat.

Szerinte a kiárusítás után akár még maradhat is, hiszen a 200-300 milliós tartozásállománnyal szemben legfőbb értékük, a központi irodaház áll, amit az MKB tavaly 450 millió forintra értékelt. (Vagyonelemeik közé tartozik egy másik ingatlan és egy kisebbségi rész a Medicor Röntgen Kft.-ben is.) Az azonban ma már bizonyosnak látszik: a részvénytársaság felszámolásával 110 ember kerül az utcára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik