Üzleti tippek

Környezeti Megtakarítás díj – pályázat vállalkozásoknak

A Környezeti Megtakarítás díjakra július végéig adhatják be pályázataikat a magukat környezettudatosnak valló cégek a Környezettudatos Vállalatirányítási Egyesülethez (KÖVET) - közölte a szervezet az MTI-vel.

A környezetbarát vállalati működés népszerűsítésére immár negyedik éve meghirdetett pályázaton az érdeklődő vállalkozások olyan már megvalósult intézkedésekkel vehetnek részt, amelyek egyszerre hoztak környezeti és gazdasági hasznot. Az egyesület az “Ablakon bedobott pénz” néven futó programja keretében az októberi eredményhirdetésen három győztest jutalmaz, akik továbbjuthatnak az Európai Bizottság Környezetvédelmért Európai Üzleti Díj (European Business Awards for the Environment) elnevezésű versenyére.

A legutóbbi évben a Flextronics International Kft., a GE Hungary Rt. és a Gallicoop Pulykafeldolgozó Rt. nyert a pályázaton. Az egyesület a díjazott cégek bemutatásával a környezettudatosságában rejlő gazdasági előnyöket kívánja demonstrálni, mégpedig azt, hogy a hosszú távú versenyképesség érdekében milyen fontos az anyag- és energiatakarékos termelés és a környezetbarát technológiák alkalmazása.

Arra is fel kívánják hívni a figyelmet, hogy a fogyasztók környezeti érzékenységének fokozódásával a környezetvédelem hatékony marketing eszköz lehet a cégeknek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik