Üzleti tippek

Kedden adózási határidő

admin
admin

2005. 07. 11. 11:39

Elérkezett a második negyedéves bevallás ideje. Szja, eva és vállalkozói járulékot kell kedden fizetni.

Az idén második alkalommal kell megfizetni a négyszázalékos vállalkozói járulékot a főállásban egyéni vállalkozóknak, illetve a személyes közreműködőknek. Azonban ez az összeg a korábbival ellentétben most már a vállalkozói számláról is átutalható.


Az áprilisban megváltoztatott szabályozás szerint a betéti társaságokban, illetve korlátolt felelősségű társaságokban személyesen közreműködők járulékait a cég számlájáról kell teljesíteni. A nyomtatványon fel kell tüntetni a magánszemély adóazonosítóját.


Emellett a szokásos második negyedévi befizetéseket is meg kell tenni kedden. Így az alkalmazottaknál alapesetben a kifizető, vagy a munkáltató által levont jövedelemadó, jövedelemadó előleget kell megfizetni. Ezen túl, a magánszemély esetében, ha nem kifizetőtől származó jövedelmet szerzett, vagy az az előleget nem vonta le, akkor magának kell megfizetni az előleget. Továbbá jövedelemadó-előleget kell fizetnie az egyéni vállalkozónak és a mezőgazdasági őstermelőnek is.


Ezen felül az átalányadó előlegének, az eva előlegének, a vállalkozói járuléknak, a külföldi személytől levont adónak van kedden befizetési határideje. Továbbá július 12-én kell megfizetni, az egészségbiztosítási és nyugdíjjárulék, a társadalombiztosítási járulék, baleseti járulék és az egészségügyi hozzájárulás díját.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Magyarországról szertegurulnak az uniós támogatások Delaware-től Tallinig

A anti-Brexit demonstrator dressed in a Union Flag suit and waving an EU flag stands on the road outside the Houses of Parliament in central London on March 29, 2018. - The one-year countdown to Britain's exit from the European Union began on March 29, 2018 with Prime Minister Theresa May touring the UK shore up support for the government's Brexit strategy. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.