Üzleti tippek

A jogászok keresnek a legjobban Hevesben

Az elmúlt évben a jogászok kerestek a legjobban Hevesben - derül ki az APEH Heves Megyei Igazgatóságához benyújtott egyéni vállalkozói adóbevallásokról készült összesítésből.Az első tízben tavaly négy, az idén pedig három jogász volt.

A megyei adóhatóság által összeállított TOP-lista szerint 56,3 millió forint volt a legnagyobb – egy jogi szolgáltatást végző egyéni vállalkozó által – bevallott nyereség. Ezzel a jogászok megőrizték pozícióikat, hiszen 2003-ban is ők kerestek a legjobban, akkor 50 millió volt a csúcsprofit. Emellett ők fizették a legtöbb vállalkozói személyi jövedelem és osztalékadót.

Ezzel szemben, összesen 38.3 millió forint veszteséget volt kénytelen elkönyvelni egy bútor kiskereskedő. Egy baromfitenyésztő 29.2, egy autókereskedő pedig 21.5 millió forint deficittel zárta az évet. Nem sokkal járt jobban egy földmunkára szakosodott vállalkozó 20.5 millió, illetve egy melegkonyhás büfés 20.1 millió forint veszteséggel.

Az elmúlt évhez képest, ebben az összevetésben csupán a baromfitenyésztő szakma őrizte meg a pozícióját. 2003-ban ugyancsak a második legtöbbet bukta egy baromfitenyésztő; összesen 35.7 millió forintot. Akkor egy közúti árufuvarozó vitte el a pálmát 71.2 millió forintos deficittel.

A legnagyobb árbevételt az egyéni vállalkozók közül 2004-ben egy hulladékanyag nagykereskedő produkálta, akinek a forgalma megközelítette az 1.06 milliárd forintot, a második pedig 834 millió forinttal egy zöldségtermesztő lett. Két évvel ezelőtt ugyancsak ez a két szakma vezetett, csak fordított sorrendben – derül ki az adóhivatal adataiból.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik