Üzleti tippek

Panaszkodnak a kkv-k a pályázatokra

A Gazdasági Versenyképesség Operatív Program (GVOP) könnyítései ellenére a vállalkozók saját bőrükön tapasztalják a rendszer hiányosságait. A pályázókat a megalapozatlan döntések gyakorisága, az ezzel kapcsolatos visszaélések aggasztják leginkább. A vállalkozásfejlesztési alapítványok akkreditálásuk leállítását, valamint a jelenlegi közreműködő szervezet (KSZ) kapacitáshiányát okolja mindezért. Az érintett szervezetek hárítják a felelősséget, s a körülményekkel indokolják a működési zavarokat.

A GVOP tavaly a legsikeresebb programnak bizonyult: a 23 meghirdetett pályázatra összesen 9 247 darab beadvány érkezett. A májusi adatok szerint 4 925 projekt kerül támogatásra összesen 82 milliárd forint értékben.

A 2004. év során benyújtott pályázatok mintegy 30 százalékát formai hibák miatt kellett visszautasítani, így a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium Operatív Programért felelős Irányító Hatósága módosításokat hajtott végre a pályázati rendszeren. Ennek ellenére a vállalkozók és az érdekeiket képviselő alapítványok még most sem elégedettek a program működésével.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik