Üzleti tippek

A Stadler perelheti a döntőbizottságot

admin
admin

2005. 07. 07. 08:06

A Stadler a döntéshozó szervek elleni kártérítési per lehetőségét vizsgálja - közölte a korábban győztesnek meghirdetett svájci cég, miután a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) hétfőn ismét megsemmisítette a MÁV-tender eredményét.

A Stadler a döntés gyors elemzése után a döntést felháborítónak találja, és a jog egyértelmű elferdítésének. Közleményükben kifejtették, hogy botrányos, hogy ez a döntés jogtalanul előnyben részesíti a Bombardiert annak ellenére, hogy a Bombardier világosan megsértette a pályázati kiírás feltételeit. Szerintük esélyegyenlőségről már szó sem lehet. A Bombardier most a Stadler különböző árainak ismeretében árképzését a tisztításért, karbantartásért és egyéb költségekért járó pontok vonatkozásában egyszerűen úgy határozhatja meg, hogy pontok tekintetében megelőzze a Stadlert, noha a Stadler ajánlata összességében kereken 10 milliárd forinttal (40 millió euró) kedvezőbb, mint a Bombardier ajánlata.

Peter Spuhler, a Stadler Bussnang AG vezérigazgatója a közleményben kijelentette, hogy a döntőbizottság döntése komoly kétségeket ébreszt a jogállamiság és a döntőbizottság függetlensége vonatkozásában. A Stadler ki fogja meríteni valamennyi lehetséges magyar és európai jogorvoslati eszközt és különösen megvizsgálja a döntéshozó szervek elleni kártérítési per lehetőségét is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2017. március 20.
Idős nyugdíjas nő távozik a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság ügyfélszolgálatának épületéből a főváros XIII. kerületében, a Váci út 73-nál.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.