Üzleti tippek

Oracle erősít az üzleti alkalmazások területén

Újabb cég felvásárlásáról döntött az Oracle Corporation. Ezúttal a 250 embert foglalkoztató ProfitLogic olvadt be az amerikai szoftvervállalatba.

Az amerikai szoftvercég az üzleti alkalmazások piacán erősít. Ezúttal a kiskereskedelmi üzletláncok vásárlóik szokásainak elemzésére használható alkalmazásokat készítő ProfitLogic vállalat felvásárlásáról döntött – adta hírül a The New York Times. A tranzakció pénzügyi részleteiről az érintettek nem adtak információt, az ügyletet várhatóan a hónap végén zárják le.

Az Oracle egyre nagyobb érdeklődést mutat a kiskereskedelmi szektor iránt, hiszen a márciusban az SAP-vel, 643,3 millió dollárért megvett Retek szintén az e területen működő cégek számára fejleszt üzleti szoftvereket.

Az üzleti alkalmazások piacán az Oracle jelenleg rangsorban a második megoldásszállító az SAP mögött, de egyre közelebb kerül német vetélytársához. Ez részben annak köszönhető, hogy az amerikai társaságnak másfél éves küzdelmet követően a múlt év végén 10,6 milliárd dollárért sikerült megszereznie a szintén ezen a területen érdekelt PeopleSoftot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik