Üzleti tippek

Fókuszban a kis- és középvállalkozások: Üzemanyagkártyával a biztonságos működésért

A Magyarországon töltött 80 esztendő jubileumi ereje is hozzájárulhatott ahhoz, hogy az idén már több mint 10 éves üzemanyagkártya szolgáltatási körét a likviditási biztonság felé tolja a Shell Hungary Részvénytársaság. Cél, hogy idén minden hazai kis- és középvállalkozáshoz jusson el az üzenet: értük van, nekik szól az euroShell kártya teljes szolgáltatási köre – vállalkozásbarát feltételekkel.

Ma már tény, hogy az üzemanyagár-ingadozás eredője hosszabb távon emelkedést mutat, amit éppen a likviditási gondokkal gyakrabban küzdő kis- és középvállalkozások éreznek leginkább a bőrükön. A hitelkártya jelleggel működő euroShell-card tulajdonosa azonban készpénzhasználat nélkül, halasztott fizetési lehetőséggel tankolhat kedvezményes áron, ráadásul a külföldi autózáshoz sem szükséges az adott ország valutája, mivel minden esetben utólag és forintban fizetendő a számla ellenértéke.

Mitől más?

A piacon persze már nem számít újdonságnak, az annak idején a Shell által elsőként bevezetett kártya alapú vásárlás, hiszen más forgalmazók is működtetik saját hasonló rendszerüket. Mégis érdemes felfigyelni a különbségekre. A Shell ugyanis minden konkurens forgalmazóhoz képest igen kedvező feltételekkel juttatja hozzá üzemanyagkártyájához az igénylőket, sőt a kapcsolt szolgáltatási csomagjuk ingyenes! A kártya szólhat névre, de akár rendszámra is rendelhető.

A kártyahasználat kényelmét természetesen növeli az a tény is, hogy 2005-ben országszerte már több mint 180 non-stop kút áll az üzemanyag-vásárlók rendelkezésére. (Ezzel egyébként a Shell előrelépett a forgalmazói piacon a második helyre.) A legfontosabb különbség azonban az, hogy a Shell a vásárlói célközönség bővítésének érdekében igyekszik a megcélzott új réteg, a kis- és középvállalkozások vezetőinek a fejével gondolkodni, és ennek megfelelően kialakítani a kártyás szolgáltatások új irányát.

Magasabb kategória – nagyobb biztonság

„A 80 éves jubileum akciós ajánlata:

– Literenként minimum 1 Ft kedvezmény
– ingyenes balesetbiztosítás minden kártyához
– 2 db autómosási kupon, mellyel ingyenesen vehetik igénybe a Napsugár autómosást
– ha szükséges, a Citibank díjmentes bankgaranciát nyújt és díjmenetesen teljesíti az euroShell számlák kiegyenlítésére vonatkozó azonnali beszedési megbízásokat
– A T-Mobile Magyarország Rt. az akció keretében most kedvezményesen biztosítja Flotta helymeghatározó szolgáltatását.„

A kártyát igénylőknek egy olyan adatlapot kell kitölteniük, amelyben saját maguk nyilatkoznak cégadataikról, üzemanyag-fogyasztási szokásaikról. A Shell ez alapján, illetve nyilvános adatokkal való összevetés után mérlegeli a jelentkező vállalkozás likviditását, ítéli meg a kártyakibocsátás kockázatát. Ez persze függ attól is, hogy az igénylő milyen kategóriájú kártyát választ. A kategóriaválasztás egyébként a vállalkozás szervezetén belüli bizalom megnyilvánulása is lehet, hiszen különböző szinten biztosítja használója számára a készpénz nélküli kényelmet, lehetőséget a minél szélesebb körű vásárlásra.

Ugyanis amíg az alapkártya mindössze a mindenkori üzemanyag-vásárlás lehetőségét biztosítja – egyébként Európában 20 000 elfogadóhelyen – a magasabb kategóriájú kártya tulajdonosa kenőanyagok, alkatrészek vásárlására, gépjármű-mosatásra is jogosult, vagy akár a kávézóban ebédelhet, vásárolhat a shop-ban. Viszont kategóriától függetlenül, minden kártyához ingyenes balesetbiztosítás tartozik, így nem kell a vállalkozás vezetőjének külön biztosítást kötnie a cég gépjárműveit használó munkatársakra. Sőt, 24 órás autós segélyszolgálatot vehet igénybe a kártya tulajdonosa, mely révén ingyen javítják a helyszínen, vagy szállítják szervizbe az elromlott autót. A kártya – mivel szolgáltatási portfóliójában gumiabroncs szervizek is találhatók, baleset, defekt, vagy akár téli-nyári gumicsere esetén is – a cég által nem megszerezhető kedvezményekre is jogosít. Az előre ki nem számítható autó-meghibásodások azonban akár mozgásképtelenné is tehetik a vállalkozót.

A rendszer kialakítása során gondoltak erre az esetre is, így ha szükséges, a szokásostól jóval kedvezményesebb gépjármű-kölcsönzésre is van lehetőség. Mindezen felül autópálya-díjakat, út- és kompdíjakat is fizethetünk a kártyával. Az üzemanyagkártyával történt vásárlások után is járnak a SMART pontok, melyeket értékes ajándékokra válthatunk be. Mindeközben természetesen az ügyfél biztonságát szolgáló korlátozásokat is beépítettek, így a kártyák pl. pin-kóddal védettek. A letiltás és az újrarendelés ingyenes, nem terheli további költség a kártya tulajdonosát. A biztonság mellett a kényelmet növeli, hogy a költséghelyenkénti számlázáson túl az adminisztrációs terhek csökkentése érdekében a Shell havonta kétszer tételes, jól áttekinthető számlát küld ügyfeleinek.

Vilmos 19 évesen egy kocsmai verekedés során megölt egy rendőrt, aki egyébként egykori osztálytársa és jó barátja is volt. Húsz év börtön után, 2005-ben szabadult, az utcára került, majd a főváros határában egy kunyhóban próbált szerencsét. Történetéről film készült, mi pedig ellátogattunk hozzá, hogy megnézzük, hogyan építtette fel újra az életét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.