Üzleti tippek

Fókuszban a kis- és középvállalkozások: Üzemanyagkártyával a biztonságos működésért

A Magyarországon töltött 80 esztendő jubileumi ereje is hozzájárulhatott ahhoz, hogy az idén már több mint 10 éves üzemanyagkártya szolgáltatási körét a likviditási biztonság felé tolja a Shell Hungary Részvénytársaság. Cél, hogy idén minden hazai kis- és középvállalkozáshoz jusson el az üzenet: értük van, nekik szól az euroShell kártya teljes szolgáltatási köre – vállalkozásbarát feltételekkel.

Ma már tény, hogy az üzemanyagár-ingadozás eredője hosszabb távon emelkedést mutat, amit éppen a likviditási gondokkal gyakrabban küzdő kis- és középvállalkozások éreznek leginkább a bőrükön. A hitelkártya jelleggel működő euroShell-card tulajdonosa azonban készpénzhasználat nélkül, halasztott fizetési lehetőséggel tankolhat kedvezményes áron, ráadásul a külföldi autózáshoz sem szükséges az adott ország valutája, mivel minden esetben utólag és forintban fizetendő a számla ellenértéke.

Mitől más?

A piacon persze már nem számít újdonságnak, az annak idején a Shell által elsőként bevezetett kártya alapú vásárlás, hiszen más forgalmazók is működtetik saját hasonló rendszerüket. Mégis érdemes felfigyelni a különbségekre. A Shell ugyanis minden konkurens forgalmazóhoz képest igen kedvező feltételekkel juttatja hozzá üzemanyagkártyájához az igénylőket, sőt a kapcsolt szolgáltatási csomagjuk ingyenes! A kártya szólhat névre, de akár rendszámra is rendelhető.

A kártyahasználat kényelmét természetesen növeli az a tény is, hogy 2005-ben országszerte már több mint 180 non-stop kút áll az üzemanyag-vásárlók rendelkezésére. (Ezzel egyébként a Shell előrelépett a forgalmazói piacon a második helyre.) A legfontosabb különbség azonban az, hogy a Shell a vásárlói célközönség bővítésének érdekében igyekszik a megcélzott új réteg, a kis- és középvállalkozások vezetőinek a fejével gondolkodni, és ennek megfelelően kialakítani a kártyás szolgáltatások új irányát.

Magasabb kategória – nagyobb biztonság

„A 80 éves jubileum akciós ajánlata:

– Literenként minimum 1 Ft kedvezmény
– ingyenes balesetbiztosítás minden kártyához
– 2 db autómosási kupon, mellyel ingyenesen vehetik igénybe a Napsugár autómosást
– ha szükséges, a Citibank díjmentes bankgaranciát nyújt és díjmenetesen teljesíti az euroShell számlák kiegyenlítésére vonatkozó azonnali beszedési megbízásokat
– A T-Mobile Magyarország Rt. az akció keretében most kedvezményesen biztosítja Flotta helymeghatározó szolgáltatását.„

A kártyát igénylőknek egy olyan adatlapot kell kitölteniük, amelyben saját maguk nyilatkoznak cégadataikról, üzemanyag-fogyasztási szokásaikról. A Shell ez alapján, illetve nyilvános adatokkal való összevetés után mérlegeli a jelentkező vállalkozás likviditását, ítéli meg a kártyakibocsátás kockázatát. Ez persze függ attól is, hogy az igénylő milyen kategóriájú kártyát választ. A kategóriaválasztás egyébként a vállalkozás szervezetén belüli bizalom megnyilvánulása is lehet, hiszen különböző szinten biztosítja használója számára a készpénz nélküli kényelmet, lehetőséget a minél szélesebb körű vásárlásra.

Ugyanis amíg az alapkártya mindössze a mindenkori üzemanyag-vásárlás lehetőségét biztosítja – egyébként Európában 20 000 elfogadóhelyen – a magasabb kategóriájú kártya tulajdonosa kenőanyagok, alkatrészek vásárlására, gépjármű-mosatásra is jogosult, vagy akár a kávézóban ebédelhet, vásárolhat a shop-ban. Viszont kategóriától függetlenül, minden kártyához ingyenes balesetbiztosítás tartozik, így nem kell a vállalkozás vezetőjének külön biztosítást kötnie a cég gépjárműveit használó munkatársakra. Sőt, 24 órás autós segélyszolgálatot vehet igénybe a kártya tulajdonosa, mely révén ingyen javítják a helyszínen, vagy szállítják szervizbe az elromlott autót. A kártya – mivel szolgáltatási portfóliójában gumiabroncs szervizek is találhatók, baleset, defekt, vagy akár téli-nyári gumicsere esetén is – a cég által nem megszerezhető kedvezményekre is jogosít. Az előre ki nem számítható autó-meghibásodások azonban akár mozgásképtelenné is tehetik a vállalkozót.

A rendszer kialakítása során gondoltak erre az esetre is, így ha szükséges, a szokásostól jóval kedvezményesebb gépjármű-kölcsönzésre is van lehetőség. Mindezen felül autópálya-díjakat, út- és kompdíjakat is fizethetünk a kártyával. Az üzemanyagkártyával történt vásárlások után is járnak a SMART pontok, melyeket értékes ajándékokra válthatunk be. Mindeközben természetesen az ügyfél biztonságát szolgáló korlátozásokat is beépítettek, így a kártyák pl. pin-kóddal védettek. A letiltás és az újrarendelés ingyenes, nem terheli további költség a kártya tulajdonosát. A biztonság mellett a kényelmet növeli, hogy a költséghelyenkénti számlázáson túl az adminisztrációs terhek csökkentése érdekében a Shell havonta kétszer tételes, jól áttekinthető számlát küld ügyfeleinek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik