Üzleti tippek

Hungexpo: 20 millió eurós fejlesztés öt év allatt

admin
admin

2005. 07. 06. 15:49

A GL Events 20 millió euró fejlesztést hajt végre 2009-ig a Hungexpo területén és 2009-2015 között további beruházásokra készül - közölte Olivier Ginon, a cégcsoport elnöke szerdán sajtótájékoztatón Budapesten

Az elnök emlékeztetett arra, hogy hétfőn írták alá a privatizációs szerződést a Hungexpo Rt. 77 százalék állami tulajdoni hányadának megvásárlásáról.

Elmondta: a 2005-2009 közötti időszakban korszerűsítenek és minden rendezvénytípus befogadására alkalmas multifunkcionális területet alakítanak ki.

Ennek keretében a többi között ötezer négyzetméter alapterületű többfunkciós csarnokot építenek, hatezer parkolóhelyet létesítenek a kiállítók és látogatók számára, átalakítják a bejáratot, rendezik a területet, és a közlekedést. Az elnök hangsúlyozta: céljuk a Hungexpo folyamatos fejlesztése és minél több rendezvény megtartása.

Az elnök úgy vélekedett, hogy Budapest a rendezvénypiacon erős pozícióval rendelkezik. Közép-Európában a kiállítások fogadása terén Brno és Poznan mögött a harmadik helyen áll, a kongresszus- és rendezvényszervezés üzletágban pedig Prága után a második.

Az elnök elmondta, hogy a Hungexpót illetően négy fő területre koncentrálnak, a marketingre, a beruházásokra, a közlekedés javítására, a helyi partnerekkel való együttműködésre.

A fejlesztéseiket a jelenlegi kőbányai vásárközpont területén képzelik el és nem gondolkodnak ingatlanértékesítésben. Szeptembertől konzultálnak a Hungexpo munkatársaival a beruházási elképzelésekről, október és november között elkészülnek a tervdokumentációk és december vége előtt beadják a hatóságoknak az engedélyezési papírokat, majd 2007 elejétől elkezdődhet a beruházások kivitelezése – mondta el a cég GL Events elnöke.

Elmondta, hogy a vásárterületen lévő Expo Hotelt a jövőben is szállodaként kívánják megtartani és az következő hat hónapban derül majd ki, milyen fejlesztéseket hajtanak végre a szállodában.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.