Üzleti tippek

Nincs több gyanúsítottja a K&H-ügynek

Hibás az a feltételezés, hogy a K&H-ügynek újabb gyanúsítottjai lehetnek a jövőben, hiszen a rendőrség lezárta a nyomozást és megkezdődött az iratismertetés - nyilatkozta a Népszavának a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

Dobos Gabriella elmondta azt is, hogy a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalnál ennek kapcsán meggyanúsított személyek nem a K&H-ügy gyanúsítottjai.

Az iratismertetést még múlt héten kezdték meg, a dokumentumok terjedelme miatt (55 ezer oldal) pedig várhatóan még legalább egy hónapig eltart. Az iratokat csak utána adják át az ügyészségnek.

A Nemzeti Nyomozó Iroda által nyomozott és a Fővárosi Főügyészség által szorosan felügyelt ügynek – a nyomozás lezárása után – huszonhat gyanúsítottja van, kettő közülük jelenleg szökésben van, ellenük nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. Dobos Gabriella szóvivő lapunknak elmondta: az ügyészség Kulcsár Attila és Rejtő E. Tibor kihallgatásán kívül nyomozati cselekményeket önállóan nem foganatosított; a nyomozást a rendőrség végezte. Való igaz, hogy a Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatalnál (KÜNYH) két személyt is meggyanúsítottak, ám ők nem a K&H-ügy gyanúsítottjai. A szóvivő leszögezte: az érintetteket pusztán a K&H-ügyben felmerült információk alapján vonták eljárás alá, a pénzintézetnél folytatott nyomozáshoz nincs közvetlen közük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik