Üzleti tippek

Július közepén adják át az M7-es újabb szakaszát

Július 15-én adják át az M7-es autópálya Balatonszárszó-Ordacsehi közötti 20 kilométeres szakaszát, amely 65,1 milliárd forintba került – közölte Béni Gyöngyi, a beruházó Nemzeti Autópálya Rt. szóvivője hétfőn.
A kivitelező Hídépítő-Betonút Rt. alkotta Szárszó konzorcium a munkálatokat 2003 márciusában kezdte el. A terveknek megfelelően június 30-án készült el az építkezéssel, majd átadta a terepet szakhatóságoknak, többek között a Közlekedési Főfelügyeletnek, hogy a forgalomba helyezési vizsgálatokat végezze el, és adja ki a közlekedési alkalmassági engedélyt. Jelenleg már csak olyan apró munkálatokat végeznek, mint a forgalmi táblák kihelyezése, a forgalmi tájékoztatók felfestése és a hídkorlátok felszerelése.

Az M7-es sztráda 125,35 és 145 kilométerszelvénye közötti szakaszán három völgyhíd és egy pihenőhely mellett 12 felüljárót, 20 aluljárót és 5 csomópontot építettek meg, 9 millió köbméter földet mozgattak meg. Összesen 423 ezer négyzetméter útfelület készült el, s végül csaknem 800 ezer növényt ültettek el. Az új M7-es autópálya-szakasz a Balatontól délre elterülő Külső-Somogyi-dombvidék északi szegélyén Balatonszárszó, illetve Balatonőszöd, Balatonszemes déli szélének közelében lévő északnyugat és délnyugat között lévő enyhe lejtésű völgyek között halad.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik