Üzleti tippek

Pályázni lehet az Ipari Park cím elnyerésére

2005. szeptember 30-ig pályázhatnak jogi személyiségű gazdasági társaságok, közhasznú társaságok és helyi önkormányzatok az “Ipari Park” cím elnyerésére. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) június végén hirdette meg a pályázatot.

Az “Ipari Park” cím elnyerése pénzügyi támogatást nem jelent, de feltétele a Gazdasági Versenyképesség Operatív Programjában az ipari és innovációs infrastruktúra fejlesztését célzó pályázatban, valamint a területfejlesztés egyes elemeinek pályázataiban való részvételnek.
Előnyt jelent továbbá az “Ipari Park”-ba betelepülő vállalkozásoknak a Gazdasági Versenyképesség Operatív Programjában benyújtott egyes pályázatainak bírálata során.

A GKM célja, hogy a pályázattal lehetőséget adjon az „Ipari Park” cím elnyerésére olyan szervezetek számára, amelyek
ˇ az ipari parkban, illetve annak környezetében működő – elsősorban kis- és közepes – vállalkozások számára széleskörű üzleti és innovációs szolgáltatásokat nyújtanak,
ˇ szoros szakmai kapcsolatokat építettek/építenek ki a parkba betelepült és a park vonzáskörzetében működő vállalkozásokkal,
ˇ bekapcsolódtak, vagy bekapcsolódásukat előkészítették a kistérség és a régió gazdaságának fejlesztésébe,
ˇ elősegítik a logisztikai fejlesztések megvalósítását, továbbfejlesztését,
ˇ aktív részeseivé kívánnak válni az ipari parkok fejlesztési programjának.
Kedvezményezettek (jogosultak) köre:

Az „Ipari Park” cím elnyerésére pályázhat az ipari parkot megvalósítani, fejleszteni és üzemeltetni szándékozó belföldi székhelyű
ˇ jogi személyiségű gazdasági társaság,
ˇ közhasznú társaság és
ˇ helyi önkormányzat,
amely a következőkben meghatározott feltételeknek megfelelő telephelyekkel, infrastruktúrával, szolgáltatásokkal és szakmai háttérrel, a hatósági előírásoknak és a szakmai követelményeknek mindenben megfelelő befektetési lehetőséget kínál a vállalkozások betelepedéséhez.

A pályázatok elkészítésével kapcsolatosan a PROMEI Kht. 06-1-327-0841-es telefon­számán adunk információt. A pályázati feltételekről a GKM honlapján olvasható részletesebb információ.



Ajánlott videó

Olvasói sztorik