Üzleti tippek

A Sony letiltotta a szürke importot

A Sony jogi lépéseket fontolgat azokkal a brit forgalmazókkal szemben, akik megkerülve a szabályokat, szürke importból elégítették ki a PlayStation Portable megrendelőket.

A késlekedő angliai megjelenés miatt egyes kereskedők szürke importtal próbálták meg kielégíteni a türelmetlen brit játékrajongókat, amit a Sony most jogi eszközökkel igyekszik megakadályozni.

A Register cikke szerint hónapokkal a szeptemberre csúszott angliai megjelenés előtt néhány üzlethálózatban megjelent a Playtation hordozható verziója. A gyártó nehezményezi, hogy a hivatalos premier előtt – ráadásul a megkerülésével – kerülnek forgalomba a készülékek. A problémát bonyolítja az is, hogy a boltokból ugyan ki lehet tiltani a szürkén bekerült konzolokat, azonban ez továbbra sem oldja meg az interneten megrendelhető készülékekkel kapcsolatos aggályokat.

A Sony kommentárja szerint nem érthető, hogy miként gondolták az angol kereskedők azt, hogy a hivatalos megjelenés előtt forgalomba hozzák a legújabb Playstationt.

A Sony képviselői a májusi E3 kiállításon olyan nagy terveket körvonalaztak, miszerint 10 millió darabot szeretnének egy év alatt eladni a konzolból. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a gyártási darabszám elegendő legyen a felmerülő igények kielégítésére. A gyártás késlekedésének okát a Sony nem közölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik