Üzleti tippek

Feljelentették a dolgozók a Rába-Motor Gyártó Kft.-t

Nem kizárt, hogy végelszámolás helyett felszámolják a győri Rába-Motor Gyártó Kft.-t, miután több száz millió forintos adósságot halmozott fel. Az elmaradt munkabérüket követelő dolgozók feljelentették a céget, mert állítólag hónapok óta nem fizetik utánuk a különböző járulékokat.

A taggyűlés döntése értelmében végelszámolják a győri székhelyű Rába-Motor Gyártó Kft.-t. – erősítették meg a Napi Gazdaság információit a cégnél. A Rába-Motor az elmúlt hónapok során elvesztette piacainak jelentős részét, ezzel párhuzamosan több százmilliós adósságot halmozott fel, s gyakorlatilag fizetésképtelenné vált. Májustól már a bérfizetés is akadozott, ezért a tulajdonosok nem láttak más kiutat, mint a társaság végelszámolását.

A városi rendőrkapitányságon megerősítették azt az értesülést is, amely szerint a dolgozók néhány nappal ezelőtt feljelentést tettek ismeretlen tettes ellen. Azt állítják, a cég hosszú hónapok óta nem fizette utánuk a különböző járulékokat. Ez akkor derült ki, amikor többen más munkahelyre akartak távozni a Rába-Motortól, illetve munkanélküli ellátást kívántak igénybe venni. Ugyanakkor nem kizárt, hogy a végelszámolás hamarosan felszámolási eljárásba csap át, hiszen a korábban milliárdos árbevételű Rába-Motornak jelentős – több százmilliós – lejárt határidejű tartozása van.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik