Üzleti tippek

318 millióért eladó a Parád Kristály

Az egyik legnagyobb múltú üveggyárért, a Parád Kristályért 318,5 millió forintot kér a felszámoló Mátraholding a Napi Gazdaság információi szerint. A társaság tartozása azonban ennél jóval több, 436 millió forint.

Csütörtökön megjelent az első pályázat az év eleje óta felszámolás alatt álló Parád Kristály Manufaktúra Rt. vagyonára. A nettó 318,5 millió forint összértékű tenderen öt tételre lehet ajánlatot tenni, amelyekből a két legértékesebbet, a parádsasvári üveggyárat és a termeléshez szükséges gépeket csak együtt adja el a Mátraholding. A három másik vagyonelemet, a központi irodaházat, további gazdasági épületeket és a cég saját használatú útját akár külön-külön is meg lehet venni. Ezeket azonban csak akkor értékesíti a felszámoló, ha a két másik tételre megfelelő ajánlat érkezik.

Bár korábban két hazai, illetve egy japán céggel is biztató tárgyalásokat folytattak a termelés bérbeadásáról, ezek az egyeztetések végül nem vezettek eredményre – nyilatkozta Pintér Benedek felszámolóbiztos.

A már csak alig több mint 80 főt foglalkoztató cég egyébként jelenleg is termel, a teljes kapacitásának a 20 százalékát kihasználva.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik