Üzleti tippek

Határ menti gazdaságfejlesztési konferencia Szegeden

A Szeged és Szabadka térségében működő vállalkozások együttműködését erősítő egyéves program indult, amelynek célja a régiós gazdasági együttműködésének megerősítése, a határ két oldalán érvényben lévő vámügyi-, jogi- és pénzügyi szabályozások összehasonlító bemutatása.

A program indításaként tartott szerdai, szegedi konferencia előtt Kopasz Róbert, a szervező Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség osztályvezetője elmondta: olyan tájékoztató anyagot állítanak össze, melyből a befektetni kívánó vállalkozók átfogó képet kaphatnak arról, milyen feltételek várják a határ túloldalán.

Az együttműködés másik fontos területe a logisztikai szolgáltatások összehangolása lehet. A déli irányú tranzitforgalom az M5-ös autópálya év végi elkészültével erősödni fog – jegyezte meg Kopasz Róbert.

Ahogy az oszták-magyar határon kihasználták, hogy a két ország eltérő gazdasági lehetőségeket nyújt a vállalkozások számára, úgy kellene előnyt kovácsolni abból, hogy az unió határa még hosszú évekig Szeged és Szabadka között fog húzódni – mondta Gyulai Tamás, a fejlesztési ügynökség igazgatója.

A Magyar-Szerb PHARE Projekt Alap támogatta konferencia 80-90 résztvevőjének több mint egyharmada a Vajdaságból érkezett, többségük vállalkozásokat, illetve a gazdaságfejlesztés területén tevékenykedő intézményeket képvisel.
Forrás: MTI-Eco

Ajánlott videó

Olvasói sztorik