Üzleti tippek

Nagy megrendelőt veszít a Flextronics

A Siemens mobiltelefon-gyártó üzletágát felvásárló tajvani székhelyű BenQ sanghaji üzemébe helyezi át a gyártás egy részét, amelyet eddig a szingapúri székhelyű Flextronicstól rendelt meg. A megrendeléseket az utóbbi vállalat Magyarországon teljesítette.

A gyártás áthelyezéséről a BenQ elnöke, Ky Lee nyilatkozott a kínai nyelvű Commercial Timesnak. Az elnök ezen túl közölte: cége újratárgyalja a Flextronicsszal azokat a gyártási megállapodásokat, amelyek más Siemens mobilmegrendelésekhez kapcsolódnak, mivel a BenQ nem elégedett a jelenlegi árakkal.

A Siemens – melynek veszteséges mobiltelefon-gyártó üzletágát a BenQ június elején vásárolta fel – egyike a Flextronics három vezető mobilmegrendelőjének: a mobiltelefon-gyártásból származó bevételek a március végével befejeződött tavalyi pénzügyi évben a Flextronics teljes bevételének 33 százalékát tették ki. A lapinterjút a Flextronics Magyarország Kft. nem kívánta kommentálni.

A Flextronicsnak Magyarországon több gyára is van: a kelet-magyarországi ipari parkban és a sárvári és a zalaegerszegi egységet magában foglaló nyugat-magyarországi ipari parkban. Utóbbi helyen főként műanyag-, és elektronikai alkatrészeket gyártanak, hasonlóan a tabi gyáregységhez, ahol szórakoztató- és háztartási elektronikai gépeket is készítenek. Korábbi közlés szerint a Flextronicsnál, Zala megye legnagyobb, 6 ezer embert foglalkoztató munkaadójánál az egyik háztartási elektronikai termék rendeléseinek visszaesése miatt május végéig már 900 fős leépítésre kényszerültek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik