Üzleti tippek

4,5 milliárdos járműbeszerzések a Waberer’s-nél

Több száz nagyteljesítményű járművel bővítette gépparkját a Waberer’s Csoport. Összesen 4,5 milliárd forint értékben korszerűsítette flottáját a cégcsoport.

A összesen 4,5 milliárd forint értékben több száz nagyteljesítményű, környezetkímélő fuvareszközt – vontatót, tehergépkocsit, pót- és félpótkocsit – vásárolt, a Waberer’s Romania flottáját pedig további 50 szerelvénnyel bővítette.

A beszerzésre kiírt pályázatok nyertesei a DAF, a Volvo és a Schmitz cégek. A nemzetközi fuvarozási igények kielégítésére a Volvótól a Waberer’s 60 mega szerelvényt, 40 Volvo-Schmitz tandem szerelvényt, a DAF-tól 50 mega vontatót vásárolt. A Schmitz vállalat 110 mega félpótkocsit, 20 hűtő félpótkocsit szállít. Belföldi disztribúciós feladatokra 10 darab új hűtős-pótos szerelvényt is vásárolt a szállítmányozás-fuvarozás regionális piacvezetője. A tenderek nyertesei megkezdték szállításaikat, a járművek folyamatosan állnak forgalomba.

Az idei év első felére vonatkozó beszerzések legnagyobb része a nemzetközi árufuvarozásban résztvevő kamionpark cseréjét szolgálja, a flotta méretének kismértékű növelése elsősorban a minőségi szállítási igényeket elégíti ki speciális járművekkel. A Waberer’s Csoport járműbeszerzései az év második felében terv szerint folytatódnak – áll a cég által kiadott közleményben.

A jelenlegi beszerzésekkel megkezdődött a Waberer’s Csoport 2003-ban indított jármű korszerűsítési programjának újabb szakasza. A cégcsoport két évvel ezelőtt 430 szerelvényt, 2004-ben csaknem 370 szerelvényt szerzett be, és az idei év második felében ismét jelentős vásárlásokat tervez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik