Üzleti tippek

Szerdán döntenek a ppp-börtönről

Szerdán választja ki a BVOP megmaradt három cég közül, hogy melyik építse meg a tiszalöki büntetés-végrehajtási intézetet – Magyarországon először ppp-konstrukcióban. A Napi Gazdaság szerint a KÉSZ Kft. adta be a legkedvezőbb ajánlatot.

A Napi Gazdaság információi szerint már lezárult a közbeszerzési eljárás tárgyalási szakasza, és a létesítésre és 15 éves üzemeltetésre kiírt pályázat eredményhirdetését eredetileg mára tervezték, de azt a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) szerdára halasztotta.

Az értékelés során a legnagyobb súllyal a megajánlott éves bérleti és üzemeltetési díj összege szerepel – 2005-ös árakon számolt jelenértéken –, ennek alapján a legkedvezőbb ajánlatot, bruttó 16,704 milliárd forinttal, a KÉSZ Közép-európai Építő és Szerelő Kft. nyújtotta be. Az utolsó körig még eljutottak közül a Wallis Ingatlan Rt., az Market Építő Rt. és az TCW Rt. alkotta konzorcium 19,727 milliárd forintos, míg a harmadik pályázó, az OTP Bank Rt., az OTP Ingatlan Rt. és a Magyar Építő Rt. alkotta konzorcium 19,934 milliárd forintos ajánlatot tett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik