Üzleti tippek

Budapesten marad a SkyEurope

Ugyan még folynak a tárgyalások a SkyEurope és a Budapest Airport (BA) Rt. között, hogy a cég pontosan mikortól és mennyiért használhatja a felújított Ferihegy 1-es terminált, azonban biztos, hogy a cég Budapesten marad – írja a Napi Gazdaság.

A cég már elkezdte a téli szezonban közlekedő járatokra szóló jegyek értékesítését, de miután még nem ismert, hogy pontosan mikortól indulhatnak a gépei a jelenlegi Ferihegy 2-es terminál helyett az egyesről, egyelőre a Ferihegy 2-re vonatkozó árat kell megfizetniük az utasoknak. Azonban, ha időközben átköltözik a cég az olcsóbb légikikötőbe, kompenzálják az utasokat – mondta a lapnak Eryk Klopotowski, a SkyEurope kommunikációs igazgatója. Klopotowski szerint a légi utasforgalom növekedése miatt az utasok nem „férnek el” majd Ferihegy 1-en, ezért a terminál további bővítését tartaná indokoltnak.


A Sky Europe 2003 novembere és 2005 májusa között 430 ezer utast szállított Budapestről, ebből tavaly 266 ezret, s ezzel a legnagyobb forgalmú diszkont-légitársaság volt Ferihegyen. A cég gépeinek átlagos kihasználtsága 73 százalékos volt tavaly. Idén januártól május végéig pedig mintegy 150 ezren utaztak Ferihegyről a SkyEurope járatain. A cég a közelmúltban hat új célállomásra (Split, Dubrovnik, Nizza, Athén, Koppenhága, Barcelona) indított járatokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik