Üzleti tippek

Megalakult a Magyar Outsourcing Szövetség

Vezető hazai és külföldi vállalatok közreműködésével megalakult a Magyar Outsourcing Szövetség (MOSZ / HOA). 
A Magyar Outsourcing Szövetség célja az outsourcing tevékenység népszerűsítse mind a hazai vállalatok, mind a külföldi megrendelők között. A nyílt, független szakmai szervezet nem koncentrál egyetlen iparágra sem, közös szervezőelve az outsourcing tevékenységben való részvétel. Minden ágazatból várja tagjait, legyenek pénzügyi szolgáltatók, szállítmányozók, humán erőforrás szervezők, informatikai, vagy fejlett technológiákat alkalmazó, kutatással foglalkozó vállalkozások.

A Szövetség együttműködik a helyi és multinacionális cégekkel, megrendelőkkel, oktatási és kormányzati intézményekkel. Feladatának tekinti információval, kapcsolatokkal támogatni a mindenkori kormányzat munkahelyteremtő törekvéseit külföldi befektetők Magyarországra csábításával. A MOSZ határokon túli lobbytevékenységre is készül, hogy segítse az outsourcing szolgáltatást kínáló magyar vállalatokat, képviselje érdekeiket.

A szövetség képviselői bemutatkozó sajtótájékoztatójukon elmondták, Magyarország jelenleg jó esélyekkel rendelkezik arra, hogy képzett munkaerejére és infrastruktúrájára alapozva meghatározó szereplője legyen a nemzetközi outsorcing piacnak, outsourcing szolgáltatóként befektetéseket vonzzon, és elsősorban szellemi munkára alapozva magas hozzáadott értéket állítson elő. Ez a mai kedvező pozíció veszélybe kerülhet, ha nem kap kellő figyelmet e terület gondozása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik