Üzleti tippek

Egymillió fizető Malév-utas

A Malév június 22-én köszöntötte a légitársaság idei évének egymilliomodik fizető utasát. A számítógépes rendszer által kiválasztott szerencsés utas Szász Márta, aki a Malév 232-es számú athéni járatával – a tervezett turistaosztály helyett business osztályon – utazott Athén repülőterére.

A nemzeti légitársaságnál több éve hagyomány az egymilliomodik utas ünneplése, melyre a tavalyi évben június végén került sor.

A Malév, a konkurencia igen erőteljes növekedése mellett is ugyanazon a héten utaztatta egymilliomodik fizető utasát, mint 2004-ben – áll a cég közleményében. Egyes célállomásokon ugyanakkor utasszám-növekedést regisztrált a légitársaság, ilyen célállomás például Larnaca (33,8 százalékos emlekedés), Varsó (20,0), Isztambul (19,6), Tel Aviv (12,7) és Kijev (11,5). A járattelítettségi mutatók alapján pedig a 2005-ös év első felében jeleskedő célállomások: TelAviv (10,5 százalék), Szaloniki (7,2), Moszkva (5,2) és Tirana (5).

A Malév piaci helyzetének erősítéséhez hozzájárul az idei évben indított számos népszerű célállomás is, úgy mint Malaga, Göteborg, Oslo, Cork, Burgasz, Konstanca és a Budapest érintése nélküli júliusban induló Dublin-Athén, Helsinki-Athén és a Stuttgart-FlyBalaton (Sármellék) járatok.

A légitársaság az online értékesítés területén is jó eredményeket tud felmutatni. Az év elején ugrásszerű növekedésnek indult internetes jegyértékesítés 2005. június közepéig több 1,8 milliárd forintot eredményezett a légitársaságnak, ezzel a 2003. évvégi bevezetése óta összességében több mint 3,2 milliárd forint bevételt generált a légitársaságnak. A legkeresettebb célállomások között van London, Párizs, Athén, Brüsszel és New York.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik