Üzleti tippek

Csak a Fradit támogatja a Magyar Telekom

A Magyar Telekom (MT) és a Matáv FC Sopron közötti támogatói szerződés június 30-án lejár. Az együttműködést nem hosszabbítják meg. A cégcsoportnál ezt azzal indokolják, hogy már egy másik hazai élvonalbeli klub tartozik az érdekeltségükbe.

Az MT a szponzorálási stratégia változása és a költséghatékonyság növelése miatt nem folytatja a város futballcsapatának támogatását, annak ellenére, hogy a csapat a Magyar Kupa megnyerésével biztosította a helyét a nemzetközi porondon. Jövő ősztől az UEFA-kupában próbálhat szerencsét a soproni csapat. A vállalatcsoport nagyra értékeli Matáv FC Sopron sikereit, ezért az együttműködés befejezésekor a MT 15 millió forintot adományoz a klubnak.

A Magyar Telekom, illetve jogelődje a Matáv közel egy évtizedig több mint egymilliárd forinttal támogatta a futballklubot. A cég vezetése a költségracionalizálás érdekében felülvizsgálta egyebek mellett a vállalat támogatási tevékenységét, és ezt követően hozták meg döntésüket. Szerepet játszott ebben az is, hogy jelenleg két futballcsapat köthető a Magyar Telekom Csoporthoz, hiszen a Sopron mellett – a T-Mobile révén – a Ferencváros is a vállalatcsoport támogatását élvezi. A Magyar Telekom Csoport nem kíván egyszerre két élvonalbeli futballklubot támogatni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik