Üzleti tippek

További hat útfelújítás Budapesten

A Podmaniczky-program keretében hétfőn és kedden újabb útfelújítási munkálatok kezdődnek a fővárosban, hat helyszínen, négy helyen pedig közműmunkák indulnak.

Hétfőn adják át a XXIII. kerületben a Majori utcában – a Dózsa György utca és az M0 autóút között – a munkaterületet, és keddtől kezdenek dolgozni az utcában – közölte a Főpolgármesteri Hivatal. A munkálatok szegélyépítéssel kezdődnek, ami fél-egy métert vesz el a sávból, de még nem tudni, melyik oldalon kezdődnek a munkák. A buszmegállóperonokat mindkét oldalon elbontják, és ideiglenes buszmegállókat jelölnek ki. Az aszfalt szőnyegezése szakaszosan történik, akkor félpályás lezárások lesznek a területen.

XV. kerület
A buszmegállók és a szegélyek bontásával, illetve építésével kezdődik az útfelújítás hétfőn a XV. kerületben, a Rákos úton, az Arany János utca és a Széchenyi utca között. Egyelőre nem lesz sem terelés, sem sávlezárás a területen, csak sávszűkítés lassíthatja a forgalmat. A buszmegállókon folyó munkálatok ideje alatt ideiglenes buszmegállókat jelölnek ki, a későbbiekben az útburkolat marása, illetve az aszfaltozás ideje alatt egyirányúsítás, illetve sávlezárás várható.

IX. kerület
A IX. kerületben a Toronyház utca és az Üllői út szervizútja között a munkaterület átadását követően azonnal megkezdődnek a munkálatok az irányonként egysávos Dési Huber utcában. Az utca felújítása szegélyépítéssel kezdődik, amelyet sávszűkítés mellett végeznek. A hétfői naptól tilos a munkaterületen parkolni, a parkoló autók 48 óra türelmi időt kapnak, aztán elszállíttatják őket. Várhatóan pénteken kezdik az útburkolat marását – sávszűkítés mellett -, az aszfaltozást azonban már kisebb lezárások mellett fogják végezni.

XX. kerület
A XX. kerületben, a Szent Imre herceg utca Kossuth Lajos utca és Ferenc utca közötti szakaszán a hétfői munkaterület-átadást követően kedden a BKV üzemkezdetétől forgalomterelés lép életbe. A 48, 23 és 66-os buszmegállót áthelyezik a Szent Erzsébet térre. Az útfelújítás – az útburkolat marása és aszfaltozása – a forgalom mindkét irányú fenntartása mellett folyik, a szakaszos munkavégzés miatt – kézi forgalomirányítás mellett – lokális sávszűkítés lesz érvényben.

XIX. kerület
A XIX. kerületben a Nádasdy utcában – a Pannónia út és a Vas Gereben utca között – hétfőn, a munkaterület átadását követően megkezdik a munkálatokat, a Pannónia utcától a Hunyadi utca irányában egyirányú lesz a forgalom. A munkaterületen szegélyépítés, korrekció, a csatornafedelek szintbe hozása, majd az útburkolat marása és aszfaltozása történik.

XVI. kerület
A XVI. kerületben, a Mátyás király úton kedden kezdődnek a munkálatok, a Budapesti út és a Csömöri út közötti szakaszt lezárják. A Rákos út keresztirányú forgalma továbbra is engedélyezett lesz, ezen az útszakaszon BKV-busz közlekedik. A Mátyás király úton szegélyépítés, korrekció, a csatornafedelek szintbe hozása, majd az útburkolat marása és aszfaltozása történik.

Közműmunkák
A jövő héten az útfelújítási munkák mellett közműmunkák is indulnak a fővárosban, így a VIII. kerületben, a Baross utcában hétfőn vízvezeték-építés, a XIV. kerületi Nagy Lajos király utcában csatornaépítés indul. A XI. kerületben a Budaörsi úton, a Brassó utca és a Rimaszombati út között hétfőn vízcsőépítés kezdődik, ahogyan a XXII. kerületben, a Leányka utcában a 15. szám és a Törley tér között is.

Ajánlott videó