Üzleti tippek

Megalakult az Aratási Koordinációs Bizottság

A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztériumban (FVM) pénteken megkezdte munkáját az Aratási Koordinációs Bizottság – tájékoztatta az MTI-t az alakuló ülést követően a tárca sajtóosztálya.

A bizottság feladata, hogy figyelemmel kísérje a betakarítás helyzetét, a piaci folyamatokat, különös tekintettel az intervencióra felajánlott gabona elhelyezésére. A központi szervezettel egyidejűleg megalakultak a Megyei Aratási Koordinációs Bizottságok is a megyei Földművelésügyi Hivatalok vezetésével. A regionális tapasztalatokat a megyei bizottságok továbbítják az FVM-hez.

Az Aratási Koordinációs Bizottság az elmúlt évekhez hasonlóan rendszeresen ülésezik majd és döntéseiről, a szükségesnek ítélt intézkedésekről tájékoztatja az érintetteket, és a szélesebb közvéleményt is.

A bizottság tagjai a FVM szakfőosztályai és a szakmai szervezetek képviselői, köztük a MOSZ, a Magyar Agrárkamara, a Parasztszövetség, a MAGOSZ, Hangya, a Gabonatermelők Szövetsége, valamint a Gabona-feldolgozók és Kereskedők Szövetségének megbízottai. A testület vezetője Benedek Fülöp, az FVM közigazgatási államtitkára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik