Üzleti tippek

Négymilliárdos keret a szabolcsi foglalkoztatás támogatására

Elsősorban a közhasznú foglalkoztatás támogatására, valamint bérjellegű támogatásokra fordítja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Munkaügyi Központ a térség rendelkezésére álló négymilliárd forintos, a decentralizált foglalkozási alapból jutó idei keretet – hangzott el a megyei munkaügyi tanács ülésén.

Megállapították, hogy a munkanélküliséggel egyik legjobban sújtott térségben többezer, kistelepülésen élő, alacsony képzettségű, hátrányos helyzetű embernek szinte kizárólag az önkormányzatok által szervezett közhasznú munka jelenti az egyetlen kereseti lehetőséget. Az idén részükre három alkalommal négy-négy hónapig tartó programot terveztek.

A támogatási pénzek jobb elosztása lehetséges, ha a településeken koordinálják a közhasznú és közcélú munkát – vélekedett Temesfalvi Miklós, a megyei munkaügyi központ szakmai igazgató-helyettese.
A decentralizált foglalkoztatási alaprészből az év első negyedében 11 196 állástalan munkához juttatására tudtak támogatást nyújtani.

Elhangzott, hogy a munkanélküliek képzésénél, továbbképzésénél kisebb megtorpanás tapasztalható, mert a tanfolyamok indítása előtt közbeszerzési eljárást kellett lebonyolítani, ami időbeli csúszást eredményezett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik