Üzleti tippek

Áladóellenőrök a nagy gazdálkodó szervezeteknél

Az adóhivatal szerint az elmúlt napokban áladóellenőrök kerestek meg telefonon cégeket, hogy gazdasági és adózási adatokat kérjenek tőlük. Az APEH felhívja a cégek figyelmét arra, hogy ilyen esetben tagadják meg az adatszolgáltatást és értesítsék az adóhatóságot.

Az adóhivatal felhívja a gazdasági élet szereplőinek figyelmét arra, hogy az elmúlt napokban többször előfordult, illetéktelen személyek, magukat adóhivatali köztisztviselőknek kiadva telefonon kerestek fel jelentős gazdasági tevékenységet folytató cégeket, hogy az APEH részére információt kérjenek gazdasági és adózási adataikra vonatkozóan.

Az adóhivatal ilyen adatokat telefonon soha nem kért és nem kér be, a nevében eljáró köztisztviselők minden esetben fényképes szolgálati igazolvánnyal, megbízólevéllel vagy általános megbízólevéllel rendelkeznek, amelynek bemutatása kötelező számukra.

A jelzett visszaélések minden bizonnyal gazdasági és adózási információ jogosulatlan megszerzésére irányultak. Ezért az APEH felhívja a gazdaság valamennyi szereplőjének figyelmét arra, hogy az ilyen vagy ehhez hasonló megkeresések esetén tagadják meg az információ kiadását, és haladéktalanul értesítsék az illetékes adóhatóságot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik