Üzleti tippek

Kétmilliárdos bővítés a Szenna Packnál

Kétmilliárd forintos beruházásra készül Kaposvár mellett a Szenna Pack, amelytől éves árbevételének megduplázódását várja. A csomagolóipari cég a fejlesztés eredményeire támaszkodva beszállítóként erősítené pozícióit a nyugat-európai piacokon.

Új beruházásra készül az aeroszolospalackok gyártásával foglalkozó Szenna Pack, amely a Kaposvár melletti Szenna településen működő üzemében tervezi egy kétmilliárd forint értékű új gépsor üzembe helyezését. Az új gyártósor az idei év végén kezdheti meg működését, s az új generációs technológia bevezetésétől azt várjuk, hogy 30-40 százalékkal javul a cég termelékenysége – közölte a Világgazdaság kérdésére Bierer János, a Szenna Pack Kft. ügyvezető igazgatója. A cég a beruházáshoz szükséges források nagy részét saját forrásból és hitelből biztosítaná, 300 millió forintot pedig a gvop pályázati keretéből kívánnak elnyerni támogatásként.

A fejlesztéssel a vállalat a nagyméretű aeroszolospalackok gyártásában kíván előrelépni, s a beruházástól azt várják, hogy az árbevétel az idén előirányzott 2,5 milliárd forintot követően 2006-ban elérheti az ötmilliárd forintot. Ezzel párhuzamosan a cég ősszel egy százmillió forintos környezetvédelmi fejlesztést is végrehajt, amelynek keretében olyan, oldószeres utánégetőt helyeznek üzembe a gyárban, amellyel hosszú távon is tartani tudják a káros anyagokra vonatkozó kibocsátási határértékeket.

A Szenna Pack Kft. a legtöbb terméket Német- és Franciaországban értékesíti, de más nyugat-európai országokba is szállítanak, továbbá megjelent a lengyelországi kivitel is. A társaság nagy multinacionális cégek beszállítójaként tevékenykedik, amelyek közül legfontosabb partnere a Procter & Gamble érdekeltsége, a Wella, valamint az Unilever, de jelentős mennyiségben szállít németországi bértöltő cégeknek is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik