Üzleti tippek

4 milliárdért kelt el a Balatontourist

SCD Balaton Holding Rt. vásárolhatja meg a Balatontourist Részvénytársaságot. A Balaton északi partjának legnagyobb turisztikai cégére 4,04 milliárd forintos ajánlatot tett a nyertes.

A befektető a vételáron felül kötelezettséget vállalt 4,1 milliárd forintos tőkeemelésre is – olvasható a SCD Balaton Holding Rt. által küldött közleményben.

A közgyűlés idén tavasszal hirdette meg eladásra a céget, a pályázatra két cég jelentkezett.

A 2000-ben alapított SCD Csoport egy évvel ezelőtt már megvásárolta a Balaton déli partjának meghatározó turisztikai vállalkozását, a Siotourt az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt.-től. Az állami tulajdonban levő részvényekért akkor 3 milliárd 120 millió forintot fizetettek.

A Balatontourist megvásárlásával a csoport a tervek szerint egy átfogó, az egész Balaton térségét érintő fejlesztési programot indít, melynek célja elsősorban a belföldi vendégek visszahódítása és megtartása. A tervek között a fedett szálláshelyek bővítése, mobil home-ok és telepített lakókocsik elhelyezése, konferenciaközpont, hotel és termálfürdő megépítése szerepel.

A Balaton északi partján korábban 13 kempinget és egy csopaki szállodát üzemeltető Balatontourist Rt.-t 1993-ban alapították, jegyzett tőkéje 1,3 milliárd forint, alkalmazottainak száma 170. Éves árbevétele 2002-ben 1,3, 2003-ban 1,4 milliárd forint volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik