Üzleti tippek

Ukrajnában terjeszkedik a Szabolcs Gabona

Három millió dolláros beruházással takarmánykeverő üzemet épített Ukrajnában a Tov Abo Mix cég, a Szabolcs Gabona cégcsoport érdekeltsége. A 2004 júniusában kezdődött kivitelezés egy év alatt megvalósult, az üzemet a múlt héten adták át.

A Szabolcs Gabona cégcsoport folyamatosan bővíti tevékenységét a szomszédos országokban. Ukrajnában, Romániában, Szlovákiában és Szerbiában nem csak kereskedőként, hanem a gabonavertikum számos ágában termelőként is jelen van.

A most átadott keverőüzem a 2003-ban alapított leányvállalatunk telephelyén épült a Kárpátok keleti lejtőjén fekvő Ivano-Frankovszk megyében lévő Kolomyában – mondta Simon György elnök-vezérigazgató. Hozzátette: itt 70 ezer tonnás gabonatárolójuk és terményszárítójuk is van.

A magyar-ukrán áruforgalom egytizede Ivano-Frankovszk megyével bonyolódik.

A Tov Abo Mix cég teljes egészében a Szabolcs Gabona cégcsoport tulajdonában van. A számítógéppel vezérelt takarmánykeverő az európai normáknak megfelelő minőségben termel. Az itt gyártott takarmány jelentős részét a csoporton belül használják fel, de ellátják a térség állattenyésztő vállalkozásait is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik