Üzleti tippek

Ismét lehet pályázni a Családbarát Munkahely címre

A cégek, költségvetési és nonprofit szervezetek július 30-ig pályázhatnak a Családbarát Munkahely 2005 címre a munkaügyi minisztériumnál. A pályázatokat július végéig lehet beküldeni, az eredményeket szeptemberben hirdetik ki.

A “Családbarát Munkahely 2005” díj elnyerése érdekében pályázatot adhatnak be kis-, közép- és nagyvállalatok, költségvetési és nonprofit szervezetek, a kategóriánkénti nyertesek jogosultak a “Családbarát Munkahely 2005” elnevezés és embléma használatára. A pályázatokat a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium honlapján olvasható felhívás szerint július 30-ig lehet beküldeni, az eredményeket

Az elbírálásnál többek között figyelembe veszik, hogy az adott munkahelyen a dolgozók választhatnak-e különféle munkaidőmodellekből, így a részmunkaidős alkalmazásból, a családi elfoglaltságokhoz igazodó munkaidő-beosztásból. Rendelkezésre áll-e a képzés a munkavállalók alkalmazkodóképességének erősítéséhez? Segítik-e a gyes, gyed, gyet utáni munkavállalást? Szerepet vállal-e a munkahely a gyermekintézmények fenntartásában, korszerűsítésében? Milyen a munkavállalói juttatások szintje, a munkahelyi biztonság, a munkavállalói jogok érvényesülése?

A családi kötelezettségeket tiszteletben tartó, rendezett munkaügyi kapcsolatokkal bíró munkahely vonzó az alkalmazottak számára, és növeli a vállalat versenyképességét. Ahol a vállalati stratégia része a családi élet és a munkahelyi feladatok összeegyeztetése, ott nő a motiváció, a munkavégzés hatékonysága – áll a pályázati felhívásban.
Tavaly a kiírásra 59 pályázat érkezett. Első díjat nyert a kisvállalat kategóriában a Polgár-Társak 2000 Kft. Törökszentmiklósról. A középvállalat kategóriában a FerrInfo Rt. Dunaújvárosból. A nagyvállalat kategóriában a Dunántúli Regionális Vízmű Rt. Siófokról. A költségvetési szervezet kategóriában a Hajdú-Bihar megyei Közigazgatási Hivatal, Debrecenből.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik