Üzleti tippek

Harmadik helyen a Samsung a Wired toplistán

Idén a Samsung harmadik helyezést ért el azon a negyvenes toplistán, amelyet a Wired magazin állított össze.

A magazin minden évben közread egy listát a technológia és a kutatás-fejlesztés meghatározó vállalatairól. A Samsung, amely tavaly a hatodik helyet szerezte meg, most olyan társaságokat utasított maga mögé, mint a Nokia, az Intel, a Microsoft vagy a Vodafone.

A Samsungot csupán az Apple és a Google előzi meg a Wired ranglistáján. Egy évtizeddel ezelőtt a gyártót leginkább középkategóriás légkondicionálóiról és televízióiról ismerték. Mára a Samsung a világ legmagasabb profitot termelő elektronikai vállalata, amely globális szinten vezeti a flash memóriák és az LCD-monitorok piacát, és jelenleg a második helyet ostromolja a mobiltelefonok kategóriájában.

A Samsung Electronics 2004-ben 10,8 milliárd dolláros nyereséget könyvelhetett el, amely nemcsak a Microsoft eredményét múlta felül, de túlszárnyalta a Sony, a Matsushita, a Motorola és a Nokia együttes profitját is.

A vállalat 1969-ben kezdte meg működését Koreában. Először fekete-fehér televíziók, szilíciumlapkák, majd személyi számítógépek gyártásával lépett be a piacra. A rohamos fejlődésnek köszönhetően 2001-ben már a Samsung Electronics értékesítette a legtöbb mobiltelefont az Amerikai Egyesült Államokban, mobiltelefonját pedig a legjobb márkává választották Franciaországban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik