Üzleti tippek

Horvátországban vannak a K&H-milliárdok?

Elképzelhető, hogy a K&H Equitiesnél elsikkasztott pénzek jelentős részét horvátországi befektetésekben tüntették el a Népszava információi szerint. Bár a brókerügy nyomozása hamarosan lezárul, a hatóság nem nyilatkozik arról, hogy mi volt az eltűnt milliárdok célállomása.

Nem tartják kizártnak bizonyos, az ügyet jól ismerő források, hogy a K&H-ügyben elsikkasztott pénzek egy jelentős része külföldre vándorolt; állítólag horvátországi befektetésekben lettek eltüntetve. A korábban nyilvánosságra került információk szerint a főgyanúsított Kulcsár Attila állítólag húszmilliárd forint fölött rendelkezett. A sajtóban megjelent adatok szerint a sikkasztássorozat egyik állomásaként két szír pénzváltó 6,2 milliárd forintot vett fel az Inter-Európa Bankból, ám ennek a pénznek azóta sem ismert a konkrét útja. El Abed Hassant ugyan letartóztatta és meggyanúsította a hatóság, a másik pénzváltót, Abdo Mahmoudot azonban azóta sem találják. Hasonlóképp nincs hír a kínai Zhang Man Xin-nel kapcsolatban sem, akit még a rendőrség hozott korábban összefüggésbe az üggyel.

Megkerestük a Fővárosi Főügyészség szóvivőjét, hogy megtudjuk: az ügyészség tisztában van-e már azzal, hogy mi volt az elsikkasztott milliárdok célállomása, illetve elképzelhető-e, hogy a pénz egy jelentős része Horvátországba vándorolt. Dobos Gabriella a nyomozás érdekeire való hivatkozással nem kívánt válaszolni. Hasonlóképp nem kívánt nyilatkozni a Nemzeti Nyomozó Iroda.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik